Vegetar Wok · Opskrift med grøntsager, kokosmælk & umami
Det er snart lidt tid siden, at jeg lavede den her skønne vegetar wok, men jeg lovede at dele opskriften med jer, så her kommer den…. og mens jeg skriver, bliver jeg helt sulten, så mon ikke jeg snart laver den igen.
Vegetar wok er en favorit herhjemme. Både min mand og jeg er meget glade for grøntsager. Med en wok (eller stor pande) – kan wok retterne varieres i det uendelige. Denne vegetar wok kan selvfølgelig også varieres, og du kan tilføje eller erstatte grøntsagerne efter smag og behag – men hold for enhver pris fast i peanuts. De gør noget helt særligt for retten!
Jeg burde nok have døbt retten vegansk wok og ikke vegetar wok, for retten indeholder hverken kød, æg eller nogen former for mælkeprodukter.
Søger du inspiration til flere veganske og vegetariske opskrifter så klik her
Soya bites
Vil du være sikker på, at du får protein nok, kan du med fordel benytte dig af soya bites. De fleste soya bites har et sted mellem 50-65g protein pr. 100 g. De er produceret på basis af soya bønner, de er GMO- og glutenfrie og har også et højt indhold af kostfibre.
Jeg har tilført soya bites i denne ret, men det er ikke noget jeg gør altid. Det variere, alt efter hvilke andre protein holdige fødevarer jeg har spist i løbet af dagen. Soya bites smager ikke af ret meget men udover at være spækket med protein, så tilfører de retten samme fornemmelse, som hvis der havde været kød i. Efterhånden kan du købe soya bites i de fleste supermarkeder.
Opskrift vegetar wok
Ingredienser
- 5 forårsløg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 glas rød karry pasta
- 1/2 flaske østers sauce
- 1 bakke bønnespirer
- 1 lille dåse bambusskud
- 1 dåse mini majs
- 3 rød peber
- 250 g champignon
- 1/2 citron
- 1 stor dåse kokosmælk
- 1 stor dåse ananas i stykker + saften
- 1 pose peanuts
- 100g soya bites f.eks. fra Urtekram
- Evt. kokosmel og rosiner til topping
Fremgangsmåde
Snit forårsløg, hvidløg og løg og svits dem på panden.
Tilføj 2 dl peanuts og svits dem et øjeblik. Herefter tilføjer du karrypastaen sammen med østersauce og rører godt rundt.
Imens det varmer igennem skærer du babymajs i mindre stykker og tilføjer disse sammen med bambusskud.
Tilføj nu kokosmælken. Jeg plejer at hælde kokosmælken i en større skål og piske den igennem, inden jeg tilsætter den for at undgå at den klumper.
Tilføj dåsen med ananas inkl. juice samt saften fra en halv citron.
Tjek posen med soya bites for at se hvor længe de skal koge med i retten, og tilsæt dem undervejs som det passer.
Lad nu retten simre i 20 minutter. Imens skyller du bønnespirerne og snitter rød peber samt koger ris eller nudler – alt efter hvad du foretrækker at servere til retten.
Tilsæt nu rød peber og bønnespirer og varm igennem i 10 minutter.
Server retten med ris eller nudler og ekstra peanuts, rosiner og kokosmel til topping.
Velbekomme !