Om mig: Annika Mahallati

Jeg er Annika – en passioneret yogini der lever og ånder for yogaens mange aspekter, jeg ønsker konstant at lære mere og udvikle mig indenfor yogaen, og jeg føler at min rejse i yogaens verden kun lige er begyndt.  Udover min kærlighed til yogaen, så elsker jeg at lave mad og alt hvad dertil hører. Min uddannelse som yogalærer har jeg taget hos Yogahuset.dk i Odense.

Jeg har dyrket yoga i en del år efterhånden og det er i høj grad blevet den røde tråd i mit liv. Det er herfra jeg får min energi og samtidig herigennem jeg finder min indre ro.

Mine indlæg på Yogabloggen.dk afspejler mit liv og omhandler yoga, mad, oplevelser og små lykkeglimt fra hverdagen <3

yogabloggen.dkJeg elsker yoga og alle de glæder der følger med

Jeg elsker yoga både når det er hårdt og sveden pibler af mig og når det er blidt, roligt og langsomt. Jeg værdsætter de seje stræk og jeg nyder at lege med de mere komplicerede stillinger.

Jeg går ikke efter visuel perfektion i stillingerne, men efter at have det godt i min krop såvel som i mit sind.

Mit mål med min yogaundervisning er at formidle yoga så enhver kan forstå det. Alle skal have en dejlig oplevelse og en glad krop med hjem.

Jeg nyder at lave såvel som at spise mad. Jeg er ikke vegetar,  – men jeg spiser ikke kød og jeg har en forkærlighed for vegetarisk mad og forsøger i det daglige at spise vegetarisk mindst et par gange om ugen. Jeg forsøger at holde mig sund igennem hvad jeg spiser, og jeg går ind for en sund og varieret kost.

Jeg er uddannet lægesekretær og har arbejdet på Odense Universitetshospital i 12 år, primært på  en anæstesiologisk-intensiv afdeling, hvilket har givet mig et godt begreb om anatomi og fysik generelt. Udover at undervise i yoga arbejder jeg i dag som projektkoordinator hos en odenseansk konsulentvirksomhed der primært beskæftiger sig med rekruttering.

Privat lever jeg sammen med Amar, min dejlige lille hund og hver 14. dag beriges vi med selskabet af Amars datter.

Hvordan yoga har forandret mit liv

Yoga er med i mine tanker i næsten alt hvad jeg gør – den har haft og har stor betydning for hvem jeg er. Jeg har besluttet at være ærlig og åben og fortælle min historie for at give dig et større indblik i, hvorfor yoga er så vigtig for mig.

Jeg lider af en kronisk nyresygdom som har gjort at jeg på et tidspunkt i mit liv har været meget syg. I den periode havde jeg det skidt både psykisk og fysisk. Jeg var afhængig af en dialysemaskine der rensede mit blod, da mine egne nyrer ikke kunne gøre det. Det brugte jeg i grove træk 15 timer på om ugen, og var herudover træt, dårlig og uoplagt meget af den resterende tid. Heldigvis fik jeg på et tidspunkt mulighed for at blive transplanteret, og i maj 2011 modtog jeg mit livs største gave – en donornyre fra min storebror.

I månederne forud for at jeg blev alvorligt syg –  tilbage i 2010 – havde jeg nyligt gennemgået en skilsmisse fra min daværende mand igennem 12 år, jeg var flyttet for mig selv i centrum af Odense (jeg er en landpige) og var så småt begyndt at snuse til singlelivets glæder. Ergo var jeg undervejs i en stor livsstilsforandring. Da så jeg pludselig blev alvorligt syg tog mit liv atter en ny drejning og fokus var på min sygdom og håndtering af denne. Dialysen og mit arbejde tog størstedelen af min tid.

Da jeg blev transplanteret var jeg selvfølgelig meget lykkelig for min nye nyre og jeg følte at jeg var godt på vej tilbage til livet.

Jeg tvivlede ikke på at livet atter lå foran mig. Set udefra så mit liv ganske godt ud, jeg havde et godt job, en fin lejlighed, en god familie og nogle fantastiske venner. Jeg fordybede mig i mit job og i min fritid sås jeg med venner og veninder og var ofte i byen.

Problemet var – for ja der var et problem – at når jeg sad alene derhjemme følte jeg mig ofte ensom og trist. Jeg kæmpede med en uro og rastløshed som jeg har svært ved at forklare. Jeg trøstede mig selv med rødvin, slik og en masse cigaretter. Værst var det når jeg skulle i seng, for at sove var det jeg havde det sværest med – jeg kunne vende og dreje mig helt natten, hvis jeg var heldig fik jeg 4-5 timers søvn i løbet af en nat. Det medførte at jeg startede hver dag på job med en stor kop kaffe som blev fyldt gentagne gange i løbet af dagen. Behøver jeg fortælle at mit blodtryk var alarmerende højt …

Pga. min nyresygdom og transplantation blev jeg fulgt nøje på hospitalet. Jeg var i forvejen i blodtryksdæmpende behandling, hvilket desværre ikke var nok, så jeg blev øget i medicin. Desuden blev jeg gentagne gange indlagt pga. infektioner af forskellig art. Mit helbred var mildt sagt ikke på toppen.

På et tidspunkt begyndt det at irritere mig, at jeg var i rigtig dårlig form, jeg var stadig slank (på trods af en virkelig usund livsstil) men jeg syntes at jeg trængte til at blive strammet op. Jeg meldte mig derfor ind i Fitness World og begyndte at styrketræne. Det gik godt og jeg fik trænet 1-2 gange om ugen i et par måneder, så blev det simpelthen for kedeligt.

Jeg havde tidligere leget med tanken om yoga, men pga. min rastløshed var jeg nervøs for om det var noget for mig. Men da jeg allerede var medlem af Fitness World, tilmeldte jeg mig mit livs første yogatime.

Det var en tirsdag og klokken var 16.00 – jeg havde fri 15.30, så jeg skulle skynde mig for at nå det. Egentlig var det lidt skørt, jeg havde faktisk ikke tid, for kl. 17.15 skulle jeg være hos en veninde. Set i bakspejlet ikke det bedste udgangspunkt for en yogatime. .. Men wauuu den ro og indre stilhed jeg oplevede !!! – efter de første 5 min. glemte jeg alt om tid og sted.

Fra da af var jeg hooked, jeg fandt hurtigt ud af hvordan det kunne passes ind i min kalender og så vidt muligt trænede jeg yoga mindst 2 gange om ugen. Jeg fik også købt min egen yogamåtte og jeg begyndte så småt at træne derhjemme. Jeg opdagede at jeg til tider er relativt smidig, jeg fik oparbejdet lidt muskulatur og gik fra at være slap som en regnorm til at kunne mere og mere med min krop.

Men, men, men det fysiske var kun en lille del af den omvæltning der var i gang med mig. Pludselig fra den ene dag til den anden sov jeg trygt og godt om natten. Jeg havde ikke længere samme behov for konstant at lave aftaler, men fandt faktisk en glæde i at sidde alene hjemme og fundere over livet. Desuden gik der længere og længere imellem mit hygge-behov for rødvin og slik – ikke at det ikke stadig lever, det gør det – men som noget af det vigtigste fik jeg pludselig en styrke til at stoppe med at ryge, og jeg har i skrivende stund været røgfri i halvandet år.

Det aller- allerbedste der er kommet ud af min yoga er dog at jeg ikke har været indlagt i snart halvandet år samtidig med jeg er trappet ud af 2 ud af 3 blodtrykspræparater – mit helbred er bedre end det har været de seneste 14 år.

Så det er ikke uden grund at yoga har så stor en plads i mit liv. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at yogaen har haft en noget nær helbredende effekt på mit liv <3

Så er der noget at sige til at det er en livsstil jeg aldrig vil slippe – og heller end gerne vil dele med dig og resten af verden

Namaste

 

collage af yogakvinde