Rosenkålssalat
Rosenkål – den lille grøntsag som er så fin og finurlig med alle sine blade. Den er ikke bare smuk men også super sund og god for din krop. 100g rosenkål dækker dit daglige behov for C- og K-vitamin, hvorfor rosenkål styrker dit immunforsvar. Kålen indeholder også folinsyre, der styrker din hukommelse og folat, der sørger for produktionen af de røde blodlegemer. Derudover rummer kålen en del protein og mange gode fibre for maven. Ligesom rødkål, indeholder rosenkål også de såkaldte bitterstoffer, som beskytter mod kræft, og især brystkræft.
Når det er sagt, ja så kan det være lidt svært at tilberede rosenkål uden at det går ud over smagen og de gode egenskaber. Tilberedes rosenkål mere end 2 minutter begynder alle de gode egenskaber at gå tabt. Rå rosenkål kan dog også være lidt af en udfordring da kål-smagen kan være meget intens.
I går lavede jeg denne rosenkålssalat som et forsøg, og stor var min begejstring og det er helt sikkert en salat der vil blive serveret igen… Smagen af rosenkål var så fin og delikat som jeg ikke havde turde håbe på og det spillede rigtig godt sammen med æblernes syrlighed og rosinernes sødme.
Min kæreste – som på ingen måde ellers er fan af rosenkål – blev også ganske fornøjet og roste salaten gentagne gange.
Salat med rosenkål
-som tilbehør til 2 personer
- Cirka 20 rosenkål
- 1 syrligt æble
- 1 lille håndfuld rosiner
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk honning
Rens rosenkålene ved at skære bunden af og pille de 2-3 yderste blade af. Pil nu forsigtigt de resterende blade af og lad dem falde ned i en skål. Her må jeg advarer om at det er lidt af en pillearbejde som tager lidt tid, men det er det hele værd. Når alle rosenkålene er pillet, skylles bladene og tørres grundigt.
Rør dressingen sammen og hæld den over rosenkålene og vend rund.
Æblet skylles og skæres i papirstynde skiver og vendes forsigtig i salaten sammen med rosinerne.
Nyd synes og server den smukke rosenkålssalat.