Multi grøntsagsjuice med rødbede, æbler, ingefær, gulerødder og lime
En god huskeregel når du skal lave hjemmelavet grøntsagsjuice er, at jo stærkere farven i en frugt eller grøntsag er, jo flere næringsstoffer indeholder den – hvilket er en af grundene til at jeg er vild med rødbede i mine grøntsagsjuicer. Rødbeden er super god til at transportere giftstoffer ud af kroppen samtidig med den er god for hjerte- karkredsløb og for blodomløbet i det hele taget.
Denne grøntsagsjuice indeholder desuden gulerødder hvis høje indhold af betacaroten sikre en udrensende effekt samtidig med et boost til dit immunforsvar.
Jeg har læst mig frem til, at der kun går 15 min. fra du har drukket en hjemmelavet juice, til du får alle de gode næringsstoffer ud i kroppen – så det er bare om at komme i gang.
Nedenstående ingrediensliste er vejledende, det er meget varierende hvor meget jeg kommer i af hver enkelt, selvfølgelig alt efter størrelse, men også efter smag. I starten synes jeg rødbeden var meget gennemtrængende i sin smag, men efterhånden synes jeg juicen kan tage mere og mere rødbede – med det samme gode resultat.
Ingredienser
- 6 cm. rødbede
- 3 æbler
- 4 cm. ingefær
- 6-8 gulerødder
- 1 lime
Klargør grøntsager og frugt og kør dem igennem din juicer, min juicer fungerer bedst, hvis jeg veksler mellem de hårde og bløde – så jeg presser dem i ovenstående rækkefølge, tror nu ikke det har den store betydning. Jeg kører ikke limen igennem juiceren, jeg halverer den blot og presser den ud over med hånden.
Grøntsagsjuicen røres godt rundt, stilles til nedkøling eller serveres med isterninger.