Tomatsuppe med friske tomater
Der findes ikke meget der er skønnere end min mors drivhus når det bugner af lækre solmodne blomme-, cherry-, bøf- og almindelige tomater.
Det er om at nyde det så længe det varer, for snart er det slut. Jeg var forbi i weekenden og kom hjem med ikke mindre end 2 kg lækre nyplukkede, friske tomater. Efter at have indtaget en god frokost med lidt af det hele, var appetitten ikke særlig stor, men jeg kunne alligevel ikke lade være, med at lave en lækker tomatsuppe til aften.
Jeg var også forbi deres urtehaven hvor der stod de flotteste bladselleri, hvorfor jeg besluttede at spice suppen op med dem.
Portionen blev stor og der var til 2 dage til 2 voksne og et barn.
Tomatsuppe opskrift
Ingredienser
- 2 kg tomater
- 4 store løg
- 4 fed hvidløg
- 4 stængler bladselleri
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 liter hønsebouillon (eller hvilken type man nu lige har)
- 100 g pasta
Tomaterne skæres over, løg og hvidløg pilles og skæres i grove både. Bladsellerien skæres i skiver, halvdelen ligges til side. Det hele ryger i en gryde, dækkes med bouillon og koger en halv times tid. Når det har kogt blendes det sammen og sies efterfølgende.
Mens det løber igennem sien koges pastaen så den er klar.
Når suppen er siet tilsættes resten af bladsellerien og tomatsuppen varmes godt igennem. Smages til med salt og peber.
Pastaen fordeles i tallerknerne og overhældes med den røde, dampende tomatsuppe – velbekomme …