Kikærtesalat – skøn opskrift på en sund salat med kikærter
Kikærtesalat er en af mine absolutte favoritter når den står på salat herhjemme.
Pga. kikærternes høje indhold af protein og kostfibre er kikærtesalaten dejlig fyldig, mættende og utrolig sund. Den kan nemt stå alene eller den kan serveres som tilbehør til diverse retter. Sidst serverede jeg salat med kikærter til nogle gode vegetariske rødbedebøffer.
Kikærter indeholder desuden A og E-vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink så herhjemme spiser vi dem ofte og med god samvittighed.
Salaten kan laves i mange variationer alt efter hvad køleskabet gemmer på, det bærende element er naturligvis kikærterne og marinaden med hvidløg og citron der spiller utrolig godt sammen med kikærterne. I aftes bestod salaten af nedenstående.
Salat med kikærter; opskrift
- 1 dåse kikærter
- 2 store tomater
- 1 peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 1 agurk
- 2 håndfulde frisk persille
- 1 håndfuld feta
- 10 oliven
Salatmarinaden
- 1/2 dl olie
- 1 presset hvidløg
- Saft af en halv citron
Kikærterne skylles grundigt. Tomater, agurk og peberfrugt skæres i tern, rødløget skæres i tynde skiver som halveres og persillen hakkes groft. Det hele blandes sammen. Marinaden røres sammen og hældes over den proteinrige kikærtesalat som toppes med lidt smuldret feta og halverede oliven.
Bon appetit.