Linsedeller · Vegetar frikadeller med røde linser

Når man som jeg ikke spiser kød, så gælder det om at finde nogen gode alternativer. Når jeg laver vegetar frikadeller så er linsedeller klart en af favoritterne – både hos mig og hos resten af familien.

Det skyldes selvfølgelig at linsedeller smager sindsygt godt, er sunde og har en virkelig god saftig konsistens. Men det skyldes også, at de er nemme at lave! Linsedeller kræver ingen særlige ingredienser – lur mig – du har højst sandsynligt allerede alle ingredienserne i dit køkken.

Vegetar frikadeller · Linsedeller opskrift

Ingredienser (til ca. 10 store deller)

  • 2 dl røde linser
  • 1 dl græskarkerner (kan evt. erstattes med solsikkekerner)
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1-2 løg (alt efter størrelse)
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. garam masala
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. sojasauce
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Start med at koge linserne ved svag varme i 3 dl vand med 1 tsk salt i 7-8 min. De skal koges så der stadig er lidt bid i dem.

Hak eller blend græskarkernere og rød dem sammen med linserne i en skål. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad farsen hvile 5-10 min. Farsen kan også sagtens stå længere, hvis det passer bedre ind i din planlægning.

Form nu linsedellerne og steg dem på en lun pande. De er nemme at stege og jeg vender dem kun en gang, på den måde holder de fint formen.

Vegetariske deller kan serveres til lige det du foretrækker – jeg plejer at spise dem med en god salat “on-the-side” f.eks. denne lækre blomkålssalat med ærter .

Velbekomme

linsedeller

P.s. Linsedellerne holder sig fint i en tæt-lukket beholder i køleskabet i flere dage og kan også med fordel fryses ned. Så lav evt. en stor portion nu du er i gang ….