Yogauddannelse, yogaweekend januar 2015

Ahhhh – sidder her og nyder en god kop te mens jeg renskriver weekendens notater. Jeg har taget en fridag i dag mandag, for jeg ved af erfaring, at både krop og sind trænger til restituering efter en lærerig weekend i yogaens tegn. Denne mandag er ingen undtagelse.

Denne weekend fornemmede jeg allerede lørdag morgen, at flere af os elever har rykket os. Rigtig mange af de andre var super gode til at undervise og repetering / undervisning af sidste uddannelsesweekends øvelser gik som en leg.

Stemningen var som altid god og det virker efterhånden som et dejligt trygt sted hvor alle så småt begynder at kende hinanden. Det er hyggeligt at gense de andre og snakken går lystigt i pauserne.

Jeg mødte desværre op med ondt i lænden, da jeg tidligere på ugen havde lavet en forkert bevægelse og fået en mindre lændehold. Heldigvis er der altid plads til at forskellige skavanker bliver behandlet, og efter et par specielle øvelser hjalp det da også lidt, og dagen efter var det mere eller mindre væk, dejligt.

Denne weekend – den femte i yogauddannelsen – gennemgik vi ikke så mange forskellige stillinger, men vi gik især i dybden med hundestilling hovedet ned også kaldet foroverbøjet hund. Faktisk var det den vi arbejdede med hele søndagen, og det kan altså godt mærkes i kroppen dagen efter 🙂

Jeg er til stadighed imponeret over, hvor stor forskel der er på at udføre øvelserne når man deltager i alm. yogaundervisning og når man så får stillingerne splittet i atomer og får finjusteret kroppen. Av, av, av – jeg har vist ikke tidligere udført hunden helt korrekt – men det skulle der meget gerne være styr på nu.

Vi blev denne gang opfordret til så småt at begynde at undervise venner og bekendte, som optakt til yogauddannelsens midtvejseksamen i august.Jeg tænker at starte ud med at undervise min søde kæreste og hans datter, det er dejligt trygt og så har jeg dem jo lige ved hånden. Når foråret så nærmer sig, må det være tid til at udvide målgruppen til veninder, kollegaer osv. Tror heldigvis ikke det bliver et problem at finde “forsøgskaniner”.