Yogaophold – Dag 2

Klokken er 16.15 og vi er netop landet på vores værelse efter en intens dag 2 på vores yogaophold. Hver morgen starter vi med sund og nærende morgenmad kl. 7.45. Herefter er der en fællessamling for de hold der nu engang er på skolen. I denne uge er der det yogahold, vi selv er en del af, samt et livsstilshold med fokus på sundhed, motion og ernæring. På fællessamlingen informeres vi om dagens program, og vi synger et par sange fra den danske højskole sangbog.

Dag 2 – de 5 tibetanere

Programmet i dag har været tæt pakket. Vi startede morgenen med en times undervisning i de 5 tibetanere. For nogen – inkl. mig selv – var det et glædeligt gensyn, for andre var det en ny oplevelse. Der er skrevet tykke bøger om de 5 tibetanere og effekten heraf, fælles for dem alle er, at det siges, at de 5 tibetanere er kilden til evig ungdom 😉 De 5 tibetanere består af 5 riter / yogaøvelser, som man (når man har trænet sig op til det) udfører 21 gange dagligt.

Jeg har tidligere fået undervisning i de 5 tibetanere, – og synes faktisk rigtig godt om dem. De kommer godt rundt om kroppen og det er et fint lille, overskueligt program at starte dagen med. Efter undervisningen i dag vil jeg klart overveje, om de skal være en del af min daglige praksis… Så hold øje med siden måske kommer der et indlæg og en video om det.

Efter de 5 tibetanere var der vandring på skemaet. Det er så fornemt, at der simpelthen står en underviser klar, som tager os med på tur. I dag gik vi omkring 6,5 km i rask trav i smuk natur langs Limfjorden.

Limfjorden, KursusCenter Struer

Dag 2 – Chakra yoga

Efter en virkelig lækker og nærende frokost var der igen yoga på programmet. Denne gang 2,5 times yoga med fokus på kroppens 7 chakraer.

Chakraerne er kroppens energicentre, som repræsenterer en del af vores bevidsthed og vores krop.
Ordet chakra betyder hjul.

Når kroppen eller bevidstheden – ikke er i balance, bliver dette genspejlet i vores chakraer. Hvert chakra kontrollerer bestemte kropsdele og kropsfunktioner. Samtidig repræsenterer chakraerne også specifikke dele af din bevidsthed.

Negative følelser og fysiske symptomer i et bestemt center, fortæller dig at du bør søge at styrke eller afbalancere dette center.

Når chakraerne er blokerede af følelser, fortrængte oplevelser og tillært adfærd, kan energierne ikke flyde frit og der vil derfor opstå disharmoni og sygdom i kroppen.

Chakra yogaen tog os igennem alle chakraerne, hvor vi lavede øvelser som fokuserede på at stimulere hvert enkelt chakra. Herudover gennemgik vi – af 2 omgange – en chakrameditation. Her fortalte vores underviser Lene os om hvert enkelt chakra og hvad de hver især repræsenterer.

Træt med træt på

Selvom det stadig kun er sidst på eftermiddagen, er jeg lige nu rigtig, rigtig træt men på den gode måde. Der er ingen tvivl om, at dagens yoga har sat gang i en masse energier.

Nu vil jeg, træt men glad, slappe af resten af dagen. Samtidig vil jeg glæde mig over, at jeg er på ferie, at jeg ikke skal lave mad eller andet praktisk, men blot kan tillade mig at slappe af og lade andre varte mig op.