Yoga-workshop hos Nordisk Yoga

I uge 27 smug-startede jeg min sommerferie, da jeg alligevel havde et par fridage efter en weekendvagt, supplerede jeg op med lidt feriedage, og vupti kunne jeg holde fri hele ugen. Det gjorde jeg fordi, at Nordisk Yoga i Odense holdt en uges sommeryoga med daglig praksis fra kl. 09.00 til 13.00 som jeg virkelig gerne ville deltage i. Min tanke var, at det var en oplagt mulighed for at geare lidt ned og få et lille pusterum, inden min rigtige sommerferie starter i uge 30.

Jeg havde glædet mig meget til kurset som lagde op til fordybelse i hatha yogaens fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditation, dybdeafspænding og filosofien omkring yoga.  Især det sidste punkt havde jeg glædet mig rigtig meget til, og jeg mødte naturligvis op med et lyst og åbent sind mandag formiddag.

Stemningen på holdet var meget behagelig, vi var et rent kvindehold og det var dejligt at dele min passion med ligesindede. Aldersmæssigt var der et bredt spænd, yngstemand var 15 og den ældste vil jeg tro i 60érne.

Underviseren Maria Lundgaard er en virkelig tiltalende kvinde. Hun har noget særligt over sig, der gør at jeg automatisk får lyst til at smile i hendes nærvær. Hun er yderst kompetent og underviste med en dejlig ro og sikkerhed. Især når hun fortalte om yoga-filosofien var jeg meget betaget, det virker som har hun en uudtømmelig viden at dele ud af – og en stor iver for netop at dele…

Selve programmet for dagene flød på en elegant måde sammen så vi vekslede mellem asanas / fysisk yoga, åndedrætssøvelser, meditation, afspænding og filosofi.

Undervejs blev vi guidet i yoganidra – igen må jeg virkelig give min applaus til Maria – det var virkelig dejligt og inspirerende og jeg må indrømme at et lille frø er begyndt at spire i mig… Jeg kunne virkelig godt tænke mig at fordybe mig mere i netop den form for afspænding udi fremtiden.

Desværre gik jeg glip af torsdagen og fredagen, da jeg fik bihulebetændelse – et uheldigt sammentræt, da snottud, yoga og åndedrætsøvelser er en virkelig dårlig kombi.

Jeg er dog taknemmelig og glad for de 3 dage jeg deltog i, det var en skøn måde at drosle ned på, komme i kontakt med mit eget jeg og finde inspiration til hvilke veje jeg også kan gå i forhold til yogaens verden.

Jeg vender klart tilbage til Nordisk Yoga ved en given lejlighed.