Vegetar frikadeller | Opskrift med proteinrige edamame bønner

Vegetar frikadeller kan man aldrig få for mange udgaver af. Den seneste udgave med edamame bønner har jeg allerede serveret to gange på under en uge. Begge gange med stor succes. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at min mand har fundet sin favorit af vegetar frikadeller.

Prøv også min opskrift på Quinoadeller | Opskrift på quinoafrikadeller

Fordele ved edamame bønner

De grønne edamamebønner/sojabønner er fyldt med mættende protein og sunde fedtstoffer, som vi kender fra olie og nødder. Bønnerne er fiberrige og de indeholder kun 120 kalorier pr. 100 gram.

Edamame bønnerne har en høj næringsværdi. Dette skyldes at soja bønnerne har en komplet aminosyrer profil. Dvs. at du ved at spise soyabønnerne får alle de aminosyrer du har brug for. Du kan rent faktisk erstatte kød og fisk med soya bønnerne. Ud over dette er soyabønner en rig kilde til jern, zink, calcium, E vitamin og alle b vitaminerne.

Lækre vegetar frikadeller

Det første jeg får lyst til at fremhæve ved mine vegetar frikadeller er farven. For helt ærligt, så er det svært, ikke at synes godt om den skønne grønne farve vegetar frikadellerne har. Noget andet som også er absolut værd at nævne er, at de er vanvittig nemme at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser, konsistensen er nem at arbejde med og så tager det ingen tid.

Opskrift · vegetar edamame frikadeller

Ingredienser

  • 300 g edamamebønner frosne uden bælg
  • 2 spsk. hørfrø blandet med 6 spsk. vand eller 1 æg
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 drys peber
  • 1 stk. løg
  • 4-6 spsk. havregryn
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • olie/margarine til stegning

Fremgangsmetode

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side. Du kan alternativt bruge 1 æg i farsen i stedet.

Hæld de frosne edamame bønner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra.
Kom alle ingredienserne i en blender eller brug en minihakker til at mikse det hele godt – alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg kan godt lide, at der er “chunks” af edamame bønner i min fars.
Kom godt med olie eller margarine på en pande.
Form dine vegetar frikadeller med en ske og kom dem på panden. Jeg giver dem gerne et lille tryk, så de bliver lidt flade.  Når dellerne er gyldne og sprøde på begge sider, er de klar til at blive serveret.
Velbekomme