Tunsalat med hytteost

Når jeg ser på forskellige kostråd i forhold til at leve sundt og varieret, så synes jeg faktisk vi i vores husstand gør det ganske godt. Vi sørger for at spise masser af grøntsager, vi spiser proteinrigt og vi forsøger at minimere vores indtag af kulhydrater fra hvidt brød, pasta, ris og kartofler. Dog er der et sted hvor der klart er plads til forbedring og det er når det handler om vores indtag af fisk og skaldyr… Her har vi virkelig noget at hente.

Fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer.

Spiser vi fisk flere gange om ugen, har vi mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk.

I alt skal vi helst have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild.

Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

Med det for øje, valgte jeg i dag at servere en let og proteinrig tunsalat.

Tunsalat med hytteost til 2 personer

  • 2 ds tun – køb en god tun det betaler sig
  • 250 g hytteost – jeg bruger den lette udgave med 1,5% fedt og 12 g protein
  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 finthakket rød chili
  • 5 finthakkede radiser (blot fordi jeg havde dem)
  • saften af 1 citron
  • salt og peber
  • 2 spsk. god mayonaise

Ovenstående ingredienser røres godt sammen og stilles i køleskabet et lille kvarters tid.

Imens kan du ordne dit tilbehør. Jeg serverede tunsalaten med gulerodsstænger, agurkestænger og cherrytomater. Tunsalaten er også rigtig lækker på et stykke groft brød eller med en grøn salat under.

Skal det gøres rigtig fancy kan du udhule et par citroner og anrette tunsalaten heri – server dem med ristede rugbrødstænger til at dyppe i. Kan bruges som en kreativ og flot forret eller evt. som en del af en picnic.tunsalat med hytteost

Velbekomme