Songs made in Bardo et album af Julie Ben Senmane

Reklame 

For snart længe siden fik jeg den fineste gave af Julie Ben Semmane.
Julie gav mig æren at lytte til og bruge hendes skønne musik og samtidig give albummet “Songs made in Bardo” mine ord med på vejen.

Albummet blev udgivet tilbage i september 2018, – og jeg har lyttet til det lige siden. ”Songs made in Bardo” er indspillet med vokal tilsat syngeskåle, chimes, windchimes og andre klang-instrumenter fra Nepal og Malaysia. 

The meaning of Bardo

Nedenfor beskriver Julie selv betydningen af Bardo så fint

Ordet ”Bardo” er tibetansk og betyder ”imellem to” – altså et mellemrum. Min inspiration kommer fra det buddhistiske reinkarnations-begreb – det at udvikle sig imellem to stadier. Det kan være imellem to liv, imellem to dage (i søvnen), imellem ind- og udånding. Det kan også være ved et forfriskende nys, et brusebad eller et kærligt knus. Kort sagt kan dette mellemrum opstå overalt hvor der er vilje til at give slip på noget gammelt og hoppe op på et nyt plan. Dette album er skrevet i sådan et stadie.

Songs made in Bardo indeholder 12 numre. 12 numre som for mig hver især skaber nogle særlige stemninger og energier. Det er derfor forskelligt hvad jeg har brugt albummet til.  Jeg har brugt hele albummet i min yogaundervisning og til min egen praksis. Mens jeg har brugt udvalgte numre som underlægning til mine egne meditationer og til guidede afspændinger.

Især nummeret “Opening of af Flower” bruger jeg til min egen yogapraksis. Det er et nummer, der for mig indbyder til dybe vejrtrækninger og bløde, blide bevægelser. Jeg har derfor brugt det som en guidning til min krop, til at lave lige de bevægelser jeg har behov for.

Eventyrlige vibrationer og energier

Som med så meget andet har det betydning for oplevelsen af albummet, hvilket mindset/humør jeg selv er i. Jeg har derfor både oplevet, at musikken har givet mig lyst til at bevæge mig sanseligt og udfoldende i en blanding af dans og yoga. Mens jeg andre gange oplever, at musikken giver mig lyst til bare at være, nyde og lytte. Fælles for oplevelserne er, at de opliver mig, giver mig energi og sender min krop eller mine tanker – til tider begge – ud på eventyr. Jeg er på nippet til at sige, at musikken er euforisk og berusende.

Når jeg skriver, at jeg har lyttet til albummet, lige siden det udkom, så er det slet ikke overdrevet. Jeg har downloadet albummet til min telefon, og kan bruge de enkelte numre til ringetoner, alarmer mm. Jeg har valgt at indstille min alarm, så jeg hver morgen vågner til nummeret “Secrets of the Mountain”. Et nummer der starter med den lækreste gong-lyd efterfulgt af  nynnen, hvilket for mig skaber en dejlig og blid start på dagen.

Anmeldelse

Skulle du være i tvivl, så får “Songs of Bardo” min fineste anmeldelse!

Jeg kan ikke anbefale dig nok at lytte til de skønne toner og samtidig mærke efter, hvad musikken gør ved dig. Måske åbner der sig et fint eventyr for dig, måske finder du dybere ind i dig selv – om ikke andet så bare giv dig selv lov til at slappe af, læne dig tilbage og nyde musikken.

Du kan læse mere om og købe albummet på Julies hjemmeside – hvor du også kan lytte til flere af numrene.