Sæt en intention, Sankalpa, for din yogapraksis

At sætte en intention for sin yogapraksis er en del af yogafilosofien.
Det at sætte en intention hedder på sanskrit Sankalpa.

I min undervisning beder jeg til tider mine elever om at sætte en intension for deres yogapraksis i begyndelsen af en session. Intentionen er som oftest selvvalgt og jeg beder eleverne om at mærke efter i dem selv, mærke efter hvad deres hjerte fortæller dem og ud fra det sætte deres intention. Herefter beder jeg dem gentage deres intention for dem selv 3 gange. Når sessionen er ved at være slut og vi er nået til afspændingen beder jeg så eleverne sende en tanke til deres intention.

En intension er en kort, positiv erklæring af noget der er vigtigt, noget du gerne vil opnå, noget du føler du har brug for.

Kalpa betyder løfte og San referere til en forbindelse med den højeste sandhed. En sankalpa, en intention bør respektere og styrke den dybere mening med vores liv og er en erklæring der kan hjælpe og vejlede dig i de valg du fortager igennem livet. Din salkalpa bør være en kort og positiv erklæring, noget du vil gøre for dig selv.

Hvorfor sætte en intention – Sankalpa?

Når du sætter en intention handler det om at du lader dig guide af hjertet, at du mærker efter hvad du virkelig trænger til, og hvad du virkelig har lyst til. Når du lytter til dit hjerte vil du opnå større balance og mere fysisk og psykisk sundhed i dit liv.

At lytte til hjerte står i kontrast til den fysiske del af yogaen hvor det handler om at være opmærksom på hvad der føles godt for kroppen og hvad der føles mindre godt, at mærke efter om du har spændinger eller andet ubehag i kroppen. Kort sagt at blive bedre til at lytte til kroppen og mærke efter hvad kroppen fortæller dig.

For mange kan det være svært at lytte til hjertet, at mærke efter og registrere hvad hjertet fortæller os.  Derfor kan det være en god ide at træne og øve sig i at lytte til hjertet, hvilket du kan gøre ved at praktisere og øve dig i at finde din sankalpa. Når du søger efter din sankalpa, intention  tillader du netop dig selv at  mærke efter og give tid til at lytte til hjertet og til hvad hjertet ønsker, og du vil med tiden opleve at du helt naturligt bliver bedre til at stilne dit sind og lytte til den kærlighed og visdom vi alle har i os.

sankalpa, intention

 

Hvordan kender jeg min sankalpa?

I starten kan det være svært at finde ind til sin sankalpa, sin intention men på et tidspunkt vil det komme helt af sig selv. Det kan tage lidt tid at lære at lytte, men fortvivl ikke har du brug for lidt inspiration har jeg listet et par forslag op

  • jeg vil prioritere mig selv
  • jeg vil fokusere på min vejrtrækning
  • jeg vil være mere positiv
  • jeg vil opnå ro
  • jeg vil være sund
  • jeg er helbredt
  • jeg er i fred med mig selv
  • jeg elsker mig selv
  • jeg lytter til min krop

Eller…… mærk efter, måske er det noget helt andet dit hjerte fortæller dig <3

/Annikasankalpa, yoga, intension