Omega 3 uden fisk

  • Artiklen indeholder reklamelink

Nordfolk Omega 3

Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke er bange for, at jeg ikke får nok proteiner, Omega 3 og andre vitaminer, når jeg ikke spiser kød og kun meget sjældent fisk. Svaret er simpelt, for nej, det er jeg ikke. Men jeg er opmærksom på, hvordan jeg i stedet får dækket mit behov.

Derfor blev jeg oprigtig glad, da Nordfolk kontaktede mig, og spurgte om jeg var interesseret i et samarbejde.  For mig giver det nemlig ikke mening, at jeg minimerer mit indtag af fisk af hensyn til klima og dyrevelfærd, for så at indtage fiskeolie for at få dækket mit behov for Omega3. Det er jo lige fedt og gør ingen forskel.

Omega 3 uden fisk

Rabatkode

Jeg har nu taget Nordfolk Omega 3 i en længere periode og er rigtig glad for, at jeg har fået lov at dele en rabatkode, således at du kan spare 10% af normalprisen. Klik her og brug koden Yogabloggen10 når du handler hos Nordfolk. 

Omega 3 er yderst vigtig for din krop. Hvis du ikke allerede er klar over, hvorfor du bør tage det, så læs med her. Der findes nemlig et hav af gode grunde. Omega tre antages at nedsætte risikoen for eller lindre mange sygdomme. Bl.a. åreforkalkning, blodpropper, kræft, diabetes, demens, depression, gigt, astma og tarmbetændelse. Det menes desuden at kunne lindre smerter, sænke blodtrykket samt reducere blodets fedtindhold. Omega3 fedtsyren DHA udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og er vigtig både for hjernens opbygning og funktion, herunder for humør og hukommelse.

Vi hører hele tiden, hvor vigtigt det er, at spise fisk.  Men det er vi danskere ikke særlig gode til, hvilket kan have mange grunde…

En del kan simpelthen ikke lide fisk, nogle synes det er svært at tilberede, mens andre ønsker at sænke deres klimaaftryk. Selvom fisk rangerer lavere end f.eks. ko og lam på ranglisten over fødevarer, der har det største klimaaftryk målt på CO2-udledning, så er fisken stadig med i top 10.

klimapyramide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modellen er fra Fødevareministeriets klimakogebog

Heldigvis er det største kilde til Omega3 ikke fisk, men det fiskene spiser. Så det er altså ikke nødvendigt at spise fisk, for at få dækket sit behov.

 

Hvorfor Nordfolk Omega 3?

Som allerede nævnt er Omega 3 yderst vigtig for vores krop og dennes funktioner. Vi mennesker kan ikke selv danne omega 3, og det er derfor vigtigt, vi tilfører den gennem kost eller kosttilskud.

Der er mange fordele ved at vælge Nordfolks Omega 3.  Den primære for mig er selvfølgelig, at produktet ikke stammer fra fisk men fra dyreplankton arten Calanus Finmarchicus.

Som en ekstra bonus er Nordfolk OMEGA 3 tilsat vitamin-D fra alger, hvilket betyder, at jeg kan skippe en af de vitaminpiller jeg ellers tager, da jeg plejer at tage B12 og vitamin D, fordi behovet for netop disse vitaminer er svære at få dækket via plantebaseret kost.

Ud over de for mig åbenlyse fordele, bør dog også nævnes, at Nordfolk® er et lille 100% danskejet firma med én simpel mission: ‘Renere og bedre kosttilskud.

Det at Nordfolk OMEGA 3 ikke stammer fra fisk men fra dyreplankton, har samtidig den fordel at produktet ikke indeholder tungmetaller eller andre toksiske stoffer. Olien er helt ren og naturlig, hvilket adskiller sig fra traditionel fiskeolie. Fiskeolie skal nemlig igennem en kemisk proces for at renses, hvor Nordfolk Omega 3 olie er helt ren fra naturens side.