Nytår – tid til refleksion

Et helt nyt år, kun et par dage gammelt ligger for vores fødder.

Jeg håber du har haft en dejlig nytårsaften som indfriede dine forventninger til aftenen.
Selv havde jeg en dejlig, romantisk aften med min kæreste, vi spiste noget virkelig lækker mad, drak et par gode vine og nød et fantastisk festfyrværkeri fra vores altan.

Udover fest og raketter er nytåret en oplagt tid til refleksion.
Refleksion over året der er gået. Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Hvad ville du gerne have haft mere af og hvad ville du gerne have været foruden? Spørgsmål der automatisk leder tankerne hen på, hvad du ønsker dig af 2016.

Refleksion er nøglen til at kunne drage nytte af dine tidligere erfaringer.

Du kender garanteret den type der gentager de samme fejltagelser den ene gang efter den anden? Det er ofte mennesker der ikke giver sig tid til at sætte sig ned og tænke over hvad der fungerer, og ikke mindst hvad der ikke fungerer. Ved at reflektere over de ting der sker i dit liv åbner du op for, at du kan lære og derved vokse med dine erfaringer.

Når du reflekterer i forbindelse med overgangen til et nyt år, så giver det dig mulighed for at gøre status over året der er gået, og se hvad du allerede har lært og hvad du kan lære af. Husk at du lærer både af dine fejltagelser og af dine succeser.

Hvis du synes det er svært at komme i gang så har jeg her listet nogle spørgsmål du kan starte med at stille dig selv

 • Hvad lærte jeg sidste år?
 • Hvad opnåede jeg sidste år?
 • Hvad gjorde mig rigtig glad?
 • Hvilke personer har betydet meget for mig?
 • Hvilke præstationer er jeg mest stolt af?
 • Med den viden jeg har nu – hvad ville jeg så have gjort anderledes?
 • På hvilke måder bidrog jeg til familien/mit parforhold etc.?
 • Hvad var mine største udfordringer eller forhindringer?
 • Hvilke af disse udfordringer og forhindringer overvandt jeg?
 • Hvordan har de ændret mit liv?
 • Hvad har jeg lært af dem jeg ikke har overvundet?
 • Er jeg anderledes nu, end sidste nytår?
 • Hvad er jeg mest taknemmelig for?

Brug spørgsmålene som de er eller tilpas dem så de passer til din situation og find meget gerne på flere.

Det at stille dig selv spørgsmål og svare på dem, er en yderst effektiv måde at coache dig selv på og forhåbentlig kan det hjælpe dig til at tegne et klart billede af hvad du ønsker for 2016.

Selve processen med at reflektere og samtidig sætte sig mål for fremtiden kan naturligvis bruges hele året og til hver en tid hvor du synes du trænger til et lille skub i den rigtige retning. Du kan for eksempel vælge at dele din refleksion op i mindre bidder og gøre det hvert kvartal, du kan gøre det på din fødselsdag eller i forbindelse med jobskifte eller andre begyndelser på noget nyt.

Refleksion 2015 – 2016

Selv har jeg reflekteret en del over 2015, hvad jeg har erfaret både på godt og ondt,  og hvad jeg ønsker at tage med mig videre i 2016.

Når jeg tager ”yoga-brillerne” på står det klart at yoga kommer til at fylde lige så meget i 2016 som det har gjort i 2015. Yogaen fylder mig med glæde og tilfredshed, og er blevet en fast del af mig, en del jeg på ingen måde kan leve uden.

Jeg har dog også måtte erkende, at det er nødvendigt for mig, at mærke efter på egen krop og tilrettelægge min yogaundervisning så den passer ikke bare ind i mine kursisters planer men også ind i mine egne.
Jeg har derfor valgt at skære lidt ned på min undervisning, så jeg i vinter/foråret kun underviser 3 faste hold fremfor 4. Desuden har jeg erkendt vigtigheden af, at jeg også selv kommer af sted til yoga og bliver undervist af andre, noget jeg vil prioritere højt i 2016.

Jeg ser frem til at starte min undervisning op igen, da det at undervise giver mig en utrolig glæde og energi samtidig med at nærværet med andre glade yogier er utrolig livsbekræftende.

Er du interesseret i at deltage på et af mine hold, så læs mere her her….

Jeg har desuden sat mig et mål om at blive mere konsekvent i forhold til at meditere. Sidst i januar skal jeg på en workshop i mindfulness – en intensiv eftermiddag med oplæg og teori men mest af alt fokus på mindfulness øvelser og meditationer. Det glæder jeg mig rigtig meget til og jeg håber at det kan give mig lidt mere indsigt samt værktøjer til at komme videre med min meditation herhjemme.

Min 2-årige yogauddannelsen nærmer sig sin ende, og jeg har derfor reflekteret en del over, hvad der så skal ske…
Jeg er endnu ikke nået frem til noget endeligt, men jeg er sikker på at 2016/2017 byder på mere uddannelse for mig så er spørgsmålet bare i hvilken retning.

Jeg håber du også kan finde glæde og tilfredsstillelse i at reflektere over året der er gået og året der netop er startet, måske dette lille blogindlæg kan hjælpe dig godt på vej!

Med ønske om et fantastisk 2016 til dig