Løb med holdningskorrigerende t-shirt

Reklame

For efterhånden noget tid siden fik jeg mulighed for at teste en holdningskorrigerende t-shirt fra Anodyne. Et tilbud der helt naturligt affødte spørgsmålet – hvad er holdningskorrigerende tøj? Tilbuddet gav desuden også anledning til lidt overvejelser. Det har nemlig aldrig været min mening, at yogabloggen skulle være en platform for anmeldelser af diverse produkter. Men en gang i mellem, når jeg møder noget som jeg finder både relevant og interessant, har jeg åbnet op for muligheden.  Det første jeg gjorde var derfor, at blive lidt klogere på, hvad holdningskorrigerende tøj egentlig er for en størrelse.

Holdningskorrigerende tøj?

Holdningskorrigerende tøj er designet til at give en sundere kropsholdning. Det er specielt egnet til reducering af ømhed og spændinger. Ideen udspringer fra kinesiotape som man kender det fra fysioterapeuter, hvor man via tape korrigerer muskelfunktionen samt undertrykker og behandler smerter i ryg og nakke.   Kinesiotape understøtter kroppens naturlige helingsprocessor med fokus rettet mod hud og muskulatur. Desuden aflaster kinesiotape det underliggende væv og understøtter bevægeligheden i muskulaturen.

Videreudvikling fra kinesiotape til holdningskorrigerende tøj, har resulteret i brugen af tøj til at stimulere kroppens naturlige helingsprocesser ved at rette og komprimere muskelvævsskader. Teknologien bruger stimulering af nerveender i huden lokaliseret over specifikke muskler, der er for svage til at skabe støtte. Som resultat skabes et reflex respons i den modsatte muskelgruppe, hvilket bevirker at spændte og overbrugte muskler åbner op og strækker sig. Kroppen opnår bedre justering, balance og funktion.

Vil du læse mere om  holdningskorrigerende tøj, kan du læse meget mere på Anodynes hjemmeside

Da jeg først havde sat mig ind i ovenstående, var min nysgerrighed vakt – og jeg takkede ja til at prøve Anodynes holdningskorrigerende t-shirt.

Jeg valgte Anodynes version Women’s Posture Shirt 2.0 i en ekstra lang udgave, – for at undgå at t-shirten kryber op under løb.  Der var hurtig ekspedition, og jeg modtog min t-shirt efter få dage.

 

 Løb og holdning

Som et resultat af mange timers yoga, har jeg efterhånden opnået en fin og rank holdning – for det meste. For træerne gror jo desværre ikke ind i himlen. Desværre sker det i forbindelse med mit løb, at jeg falder sammen i overkroppen.

Jeg har nu løbet fast i 2,5 år og er pt. i gang med at træne mig op til min anden halvmaraton. I den forbindelse har jeg øget distancen. Når jeg løber de lange ture løber jeg mellem 10-15 km. Så længe jeg løber de korte ture, som er mellem 5-10 km, har jeg ingen problemer med min holdning. Men når jeg kommer ud over en vis distance og kroppen begynder at blive træt, så hænder det, at jeg stille og roligt falder en smule forover.

Udover at øge distancen, har jeg  i efteråret og vinteren deltaget i mange crossløb. Som navnet antyder, løber man i et bakket og ujævnt terræn. Det er noget helt andet end ordinært asfaltløb og det er ganske hårdt. Især når jeg løber op af de lange og seje bakker, har jeg oplevet, at min overkrop søger forover, og min holdning derfor bliver alt andet end rank.

I forhold til løb er det en rigtig god ide at fokusere på at sende brystet frem og skuldrene tilbage. Det bidrager til en rank og stabil kropsholdning og sikrer en ubesværet dyb vejrtrækning. Dit hoved vejer mellem 3,5-5 kg, og hvis du bøjer dig forover og samtidig kigger nedad, vil vægten trække din rygsøjle fremover. Det vil belaste dit skelet med unødige kg. Dit naturlige balancepunkt vil i den forbindelse blive forrykket og bremse din fremgang.

løb holdningskorrigerende tøj

Løb med Anodyne

Jeg har nu løbet med Anodynes holdningskorrigerende t-shirt i en del måneder. Lige når jeg tager T-shirten på, føles det lidt specielt. T-shirten er af gode grunde temmelig stram og det kræver lidt øvelse at få den på. Men når først jeg har haft den på et par minutter, mærker jeg den faktisk ikke. Det kan sammenlignes lidt med kompressionsbukser, hvis du har prøvet at løbe med dem, kender du sikkert fornemmelse…

Der hvor jeg især har mærker en stor forskel er, når jeg løber crossløb. De crossløb jeg har løbet, har haft en distance på mellem 8-10 km, og grundet de mange, lange og til tider stejle bakker, har min krop virkelig været på overarbejde.

Højdeøgning, garmin

Jeg har haft en svær tendens til at bøje mig forover, når jeg løber op af bakke, hvilket t-shirten har afhjulpet. Om det hele skyldes t-shirten,  eller om mindsettet også har været med mig, vil jeg lade være usagt. Men sikkert er det, at min holdning er forbedret.

Hvis jeg skal beskrive fornemmelsen, så føles det som om, at jeg har to hænder placeret på mine skuldre. To hænder som blidt trækker skuldrene tilbage, så jeg automatisk sender brystet op og frem, så jeg retter mig op.  Det føles rart og naturligt, og jeg kan mærke, at det gør en stor forskel. Det medvirker til, at jeg kan trække vejret uhindret, hvilket giver mig mere energi under mit løb.

Få ulemper

Den eneste dårlige oplevelse jeg har haft med min t-shirt var, da jeg løb mit seneste crossløb. Her havde jeg glemt at tage t-shirten ned i mine bukser, hvilket desværre resulterede i, at t-shirten gled op. At en t-shirt glider op kan være træls nok i sig selv, men når der er tale om en stram og holdningskorrigerende t-shirt, er det ikke alene træls men også meget ubehageligt. Det resulterede nemlig i, at t-shirten sad og pressede direkte ind i solar plexus, hvilket gav en tung trykken og kvalme (som forsvandt så snart jeg kom over målstregen og trak trøjen ned på plads).

Så note to self  “husk t-shirten ned i buksen” 🙂

En anden ulempe er, er at t-shirten er relativ varm, hvilket har betydet, at jeg i den seneste tid, hvor vejret jo har været helt fantastisk, har ladet t-shirten ligge i skuffen til fordel for en singlet uden ærmer.

Konklusion

Jeg er rigtig glad for min holdningskorrigerende t-shirt, og jeg kommer helt sikkert til at bruge den rigtig meget. Hidtil har jeg kun brugt min t-shirt til løb, men jeg har sat mig for at afprøve effekten en dag foran pc’en – hvor jeg desværre har en tendens til at falde sammen i overkroppen.

Herudover har jeg set, at Anodyne også sælger sports BH’er, – så den er hermed kommet på min ønskeseddel.

Rent praktisk

Du har 30 dages fortrydelsesret, når du handler på Anodyne.dk så hvis du er blevet nysgerrig på selv at prøve et af deres produkter, så er det bare om at komme i gang.  Anodyne har holdningskorrigerende tøj til både kvinder og mænd.

Anodyne anbefaler at holdningskorrigerende tøj anvendes som et supplement til træning og evt. fysioterapi, alt efter omfanget af dine smerter og spændinger.

Det holdningskorrigerende tøj skal vaskes ved skånevask og må ikke tørres i tørretumbler.