Kyllingesuppe med kål, karry, lime og kokos

Endelig – langt om længe – er jeg på toppen igen. Blev i weekenden ramt af en ondsindet urinvejsinfektion som desværre betød at jeg måtte aflyse min planlagte fødselsdag for mine allerbedste veninder, øv bøv, slet ikke spor sjovt at ligge med 39 i feber når planen var tapas, god vin og en tur på dansegulvet…

Efter at have ligget på sofaen og forsøgt at underholde en lille utålmodig hund der bare gerne ville ud og gå – som i stedet fik lov at putte med mig på sofaen – var der ikke meget energi at gøre godt med. Min bedre halvdel var desværre ikke hjemme hele weekenden, da han var i Aarhus for at opstarte sin ashtanga yogauddannelse (en spændende historie i nok snart høre mere om)…

Da jeg endelig havde energi nok til at lave mad var der ingen tvivl om, at jeg bare gerne ville have suppe, ikke en ordinær kyllingesuppe, men en med lidt bid og spark som rigtig kunne give varme i kroppen. Det blev til nedenstående udgave af en kyllingesuppe.

Kyllingesuppe med kål, karry, lime og kokos

  • 1 kyllingebryst
  • 400 ml hønsebouillon
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1/4 hvidkål
  • 1 håndfuld bønner
  • 1 squash
  • 1-2 spsk. grøn karrypasta
  • Frisk ingefær ca. 2×2 cm.
  • 1 chili
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 limeblade eller saften fra en lime
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. Soya
  • Gurkemeje til at give suppen sin flotte gule farve

Start med at koge kyllingebrystet  i 10-15 minutter alt efter størrelse. Lad herefter kyllingen køle ned og gem bouillonen til senere.

Løg, hvidløg, chili og ingefær hakkes fint og steges herefter på en varm pande tilsat lidt olie, tilsæt karrypastaen og steg med et par minutter. Tilsæt nu hønsebouillon, kokosmælk, limeblade, fiskesauce og soya og rør godt rundt og lad suppen småkoge i 5-7 minutter.

Imens hakkes hvidkålen groft, bønnerne nippes og skæres i mundrette stykker og squashen skæres i tynde strimler, brug evt. en spirelli. Den afkølede kylling plukkes i passende stykker.

Tilsæt herefter kål og bønner og kog små 5 minutter – tilsæt til sidst kylling og squash og varm suppen godt igennem.
Fisk limebladene op af suppen, smag til med salt og peber og tilsæt gurkemeje til suppen har den ønskede farve og server kyllingesuppen !

Velbekommekyllingesuppe med karry, kål, kokos og lime