Kolonihave · Tættere på lykkelig

Midt i vores huskøbs-eventyr – som endte et helt andet sted end vi havde regnet med, solgte vi vores kolonihave.

Hvis du ikke ved det – og er nysgerrig på at vide, hvad der skete med husdrømmen – så læs med her

Grøn kolonihave – hippie

Jeg var – og er – meget glad for at være udenfor. Jeg elsker at rende rundt på bare tæer, lave udendørs yoga, rode i jorden og er kæmpe fan af at dyrke mine egne grøntsager og plukke smukke buketter fra haven.

Vores lejlighed og kolonihave var altså et genialt miks. Det bedste fra 2 verdener. Men da vi underskrev købsaftalen på – det der på det tidspunkt var – vores drømmehus, gav det ikke mening at beholde vores kolonihave.

Alle der kender mig ved, at det var svært for mig at tage afsked og sælge kolonihaven. Jeg havde brugt oceaner af timer i haven som virkelig var mit fristed. Men selvom det var svært, så vidste jeg, at det var det eneste rigtige. Salget af kolonihaven skulle jo give plads til noget nyt…

Min gamle kolonihave

Uden hus, uden kolonihave

Men vi endte jo ikke med et hus og derfor heller ikke med egen have…. Med salget af kolonihaven var muligheden for køkkenhave, smukke buketter og roden rundt i haven væk – og det gjorde ondt!

Vi solgte kolonihaven primo maj, på det tidspunkt var vi stadig sikre på, at vores lejlighed skulle sælges. Så når have-savnet blev for stort, trøstede jeg mig med, at vi inden længe skulle bo i eget hus med egen have.

Men som tiden gik, blev jeg mere og mere utålmodig. Jeg savnede udelivet. Bevidst eller ubevidst begyndte jeg så småt at holde øje med køb og salg sider, og vi endte også med at køre forbi et par kolonihaver i Odense. Hver gang blev vi dog enige om, at det var klogest at vente. Fremtiden var stadig usikker…

Lige indtil …. drømme kolonihaven dukkede op

Fredag aften for halvanden uge siden tikkede der en besked ind i min messenger. Min mand var faldet over en kolonihave og havde sendt et link… Indrømmet så var jeg ikke synderlig begejstret. Jeg var ved at gøre klar til, at vi næste dag skulle fejre min fødselsdag for den nærmeste familie – så jeg var midt i at dække bord til 14 mand.

Min mand var dog ihærdig og blev ved med at prikke til mig, har du set den? Har du tjekket beliggenheden? Hvad synes du?

Lørdag morgen – mens jeg fortsatte klargøringen af frokosten – cyklede han over for at tjekke den hersens kolonihave ud… og han var svært begejstret, da han kom tilbage.

Men nu kom gæsterne og jeg havde da virkelig ikke tid. Men lørdag aften kl. 18.30 blev det min tur til falde på halen. Min mand havde arrangeret en fremvisning – og heldigvis for det!

For da jeg først så haven og huset, var jeg slet ikke i tvivl – den skulle være vores ♥

Den perfekte kolonihave

Ikke alene er haven rigtig fin, der er også et virkelig charmerende lille hus på grunden. Beliggenheden er helt perfekt, små 1,5km fra hvor vi bor.

Vi har allerede indrettet os med en sovesofa, en god lænestol, masser af puder, tæpper, bøger og stearinlys. Her er så hyggeligt.

Så her sidder jeg altså halvanden uge senere og skriver – og ja, jeg er noget af det tætteste jeg nogensinde har været på lykkelig.

Så jeg havde helt ret, salget af vores gamle kolonihave var nødvendig for at give plads til noget andet. Vi troede det var hus og have, men universet havde en anden rigtig dejlig plan med os – og tak for det!

I Am Grateful For All That I Have, All That I Am And All That Is