Hummus · Lækker, cremet og hjemmelavet

Hummus er en fast bestanddel af min kost, og jeg har næsten altid en hjemmelavet portion i mit køleskab. Jeg bruger hummus både som dip til mine grøntsager, som pålæg på alle former for brød og som tilbehør til salater mm. Det er ufattelig nemt at lave – prøv det selv…

Klassisk hummus

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1-2 spsk. tahin
  • 2 dl olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen
  • 1/3 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under den kolde hane. Du kan naturligvis også bruge kikærter, du først har sat i blød 10 timer og efterfølgende kogt i halvanden, det sker desværre aldrig for mig, så jeg bruger altid kikærter fra dåse.

Tag en minihakker eller blender og kør kikærter, tahin, olie, presset hvidløg, citronsaft og krydderier sammen.

Om man foretrækker sin hummus grov eller fin er en smagssag. Den ”ægte” mellemøstlige version er dog klart en silkeblød, fin creme.

Jeg er glad for at tilsætte lidt ekstra smag til min hummus, hvilket jeg for eksempel gør ved at tilsætte 4-5 soltørrede tomater, 5-10 oliven eller et par syltede peberfrugter. Prøv dig frem eller spis den som den er!


Rødbede hummus

Rødbede hummus opskrift

Vil du have en helt anderledes oplevelse med hummus, så prøv rødbede udgaven. Her er der smæk på både farver og smag. Rødbeden giver hummussen et smukt, rødligt skær – og så er den tilmed super sund på kostfibre og C-vitamin.

Ingredienser

  • 200 g rødbeder kogte rødbeder
  • 1 dåse kikærter
  • 1½ spsk. tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg, knust
  • ½-1 tsk. spidskommen
  • 1/3 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er møre.

Kom rødbeder og de øvrige ingredienser i en minihakker/blender.

Blend til din rødbedehummus har en cremet konsistens.

Smag til med citron og salt.


Bønne hummus

Bønne-hummus, Cannellini

Den tredje opskrift er et godt alternativ, hvis du synes at kikærterne smager lidt for kraftigt. Bønnerne har en lidt blødere smag og de er perfekte til at skabe en virkelig lækker cremet konsistens.

Ingredienser

  • 1 dåse Cannellini bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1 citron, saft herfra
  • 2 spsk olivenolie
  • Purløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/3 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåden er den samme som ved de øvrige.

Bon appetit