Hampemel

Udover hampemel som jeg beskriver her i indlægget, findes der en del forskellige hampprodukter på markedet.

Jeg har efterhånden prøvet en del af dem, og hver gang begejstres jeg. Jeg synes virkelig, det er skønt, når de ingredienser – jeg bruger i min hverdag – ikke alene smager godt men også har gode egenskaber !

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg udelukkende har benyttet mig af hampprodukter som kosttilskud.

Læs mit indlæg om afskallede hampefrø her

Læs mit indlæg om hampefrøolie her

De fleste kender til hampens virkning som rusmiddel. Men de færreste ved, at hampplanten faktisk er et såkaldt superfood med utrolig mange sunde egenskaber som fødemiddel. Hamp giver dig nemlig et ordentligt skud kostfibre, vitaminer og mineraler.

Hampemel er en glutenfri, grov og grønlig mel malet af hampefrø, der er presset for olie. Melet har en lækker nøddeagtig smag.

Glutenfri mel

Når du bager med hampemel, kan du erstatte 10-30% af den øvrige mel i dit brød for at opnå det bedste resultat. Hampemelet giver dit brød en unik struktur og smag.

Hampemel kan desuden bruges som melerstatning til panering, opbagning og andre steder hvis du f.eks. lider af glutenallergi. Det skulle efter sigende fungerer rigtig godt sammen med fisk.

Personligt er det sjældent jeg bager. Men når det endelig sker, skal det være nemt, så det ender som regel med en portion koldhævede boller med masser af kerner og korn. De seneste 3 gange jeg har bagt, har jeg erstattet ca. 25% af melet med hampemel med et virkelig godt resultat. Det har været med til at give mine boller en helt unik og lækker konsistens og struktur.

hampemel

Er du blevet nysgerrig på brug af hamp, så er det bare at komme i gang. Virkningerne, egenskaberne er fantastiske, det smager godt og er nemt at anvende. Hvis du tilmelder dig Mølholm Gods’ nyhedsbrev får du 10% rabat på dit første køb. Klik her