Koldpresset hampefrøolie

Jeg har på det seneste virkelig fået øjnene op for hamp og dets mange egenskaber. Senest har jeg kastet min kærlighed på hampefrøolie.

En olie som typisk anvendes til madlavning eller som kosttilskud på grund af dens unikke fedtsyresammensætning. Hampeolie er koldpresset for at bevare det høje næringsindhold.

Frøene fra hampe-planter er meget olieholdige og er derfor en god kilde til protein, essentielle fedtsyrer og en række vigtige aminosyrer.

Når de essentielle fedtsyrer samtidig er smukt pakket ind i gyldne dråber og en nøddeagtig smag – så er det da svært ikke at blive begejstret.

Læs mere om hampens mange gode egenskaber her

Hampefrøolie anvendelse

Du kan vælge at tage en spiseskefuld ren olie som kosttilskud, du kan putte 1-2 spiseskefulde olie i din smoothie eller du kan bruge den som dressing til dine salater.

Hampefrøolie har ikke godt af at blive varmet op, da opvarmningen vil ændre og ødelægge oliens gavnlige fedtsyrer. Så den er altså ikke anvendelig til stegning…

Hampeolie som dressing

På grund af hampeoliens lækre bløde og runde smag fortrækker jeg personligt, at bruge olien i mine salatdressinger. Jeg er især glad for en blanding af hampefrøolie med sennep, ahornsirup og frisk citronsaft. En dressing, som jeg synes, passer til de fleste salater.

Hampeolie kan også anvendes til hud og hår. Til dette har Mølholm Gods lavet en helt særlig serie, se produkterne her

Jeg har endnu ikke selv afprøvet deres Hudplejeserie, men jeg ved, at hele serien er fri for både parabener og parfume – så allerede her får den pluspoint fra min side af.

Vil du også inddrage hamp i din hverdag, så hop ud i det – det er nemt og sundt !

Besøg evt. Møldrup Gods’ hjemmeside – hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev får du 10% rabat på dit første køb. Klik her