Hamp som kosttilskud

Reklame; hamp produkter fra Møllerup Gods

Da jeg ikke spiser kød, er jeg altid på udkig efter gode proteinkilder – og et højt proteinindhold er blot en af mange gode egenskaber ved hamp. Derfor var jeg hurtig til at slå til, da det blev muligt for mig, at etablere et samarbejde med Møllerup Gods.

Møllerup Gods dyrker både konventionel og økologisk hamp – ingen af dem bliver sprøjtet hverken for ukrudt, svamp eller insekter. Resultatet heraf er en lang række lækre hampprodukter f.eks. hampefrø, hampeolie og hampemel.

Alle produkterne kan købes direkte hos Møllerup Gods.

Hampens mange egenskaber

Som allerede nævnt er hamp en utrolig god kilde til protein og derfor et godt alternativ til animalsk protein fra kød og mælkeprodukter. Rent faktisk indeholder hampefrø mere protein pr. gram end noget andet frø i verden – og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg !!!

Hamp indeholder også samtlige af de ni såkaldte essentielle aminosyrer.

Kroppen har brug for i alt 21 forskellige aminosyrer i opbygningen af bl.a. protein, DNA, RNA, signalstoffer i nervesystemet og nødvendige fedtstoffer i vores celler. Nogle af aminosyrerne producerer vi selv, men de ni aminosyrer fenylalanin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, threonin, tryptofan og valin kan mennesker og dyr ikke selv danne, hvorfor de er nødvendige at få tilført gennem kosten. Derfor kaldes de essentielle aminosyrer – og du finder dem alle sammen i hampen.

Det er ikke unikt for hampeplanten at indeholde de ni essentielle amino- syrer, men det er usædvanligt, at planten indeholder både dem og omega 3 fedtsyre samt omega 6 fedtsyre.

Endelig har hamp et højt indhold af kostfibre og indeholder både magnesium, jern, vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin E og vitamin D, som ellers er meget svært at få gennem kosten.

Anmeldelse

Jeg har med stor succes afprøvet 3 udvalgte produkter som jeg beskriver i hvert deres blogindlæg.

Læs anmeldelserne her

Fælles for alle 3 produkter er det høje indhold af protein, omega 3 og fibre.

Jeg kan med det samme afsløre, at jeg er virkelig begejstret. Jeg er hooked på hamp – på den gode, sunde måde. Jeg skal helt bestemt have indkøbt flere hamp produkter fra Møllerup Gods.

Er du blevet nysgerrig på brug af hamp, så er det bare at komme i gang. Virkningerne, egenskaberne er fantastiske, det smager godt og er nemt at anvende. Hvis du tilmelder dig Mølholm Gods’ nyhedsbrev får du 10% rabat på dit første køb. Klik her