DGI Fyn Crossløb

Jeg nyder at solen skinner, som den snart har gjort uafbrudt i hvad 12 uger? – og jeg elsker sommer og alt det skønne der følger med. Men jeg begynder altså for alvor at glæde mig, til sæsonen for crossløb starter. Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg er meget større fan af at løbe når det er koldt end når det er varmt. Pt. synes jeg, det er direkte ubehageligt at løbe. Var det ikke for den for nylig overståede Bestseller halvmaraton, og Copenhagen Half Marathon til september, er jeg ikke sikker på det var blevet til så mange km i maj, juni og juli.

Traditionsbundne løb

I takt med at jeg har løbet fast i over 2 år, er jeg så småt begyndt at bygge traditioner op omkring de løb jeg deltager i. Der er noget særligt, hyggeligt og genkendeligt ved at deltage i de samme løb år efter år og samtidig følge sin egen udvikling i forhold til pace og distance.

Henover sommeren deltager jeg typisk i en håndfuld sommerløb som bl.a. Femina, Alt-for-damerne, DHL-stafet og forskellige småløb rundt omkring. Det er som regel de samme personer jeg følges med, – og der følger gerne nogle hyggelige timer med efterfølgende.

Når efteråret så kommer snigende, skifter jeg de traditionelle løbesko ud med trailsko. Så skal jeg ud i den skønne fynske natur og løbe crossløb med DGI.

Crossløb Fyn

Henover efteråret og vinter afholder DGI hvert år en serie af crossløb forskellige steder i landet. 2017/2018 var første gang jeg deltog i serien på Fyn. Jeg var fan fra start.

Crossløb på Fyn afholdes på udfordrende, afmærkede ruter. Løbene foregår i naturskønne oplevelser, og byder på noget af Fyns smukkeste og mest varierede løbeterræn. Det varierende terræn er med til at gøre det ekstra udfordrende. Det hårdeste løb jeg til dato har løbet, var vinterens 9 km i Svanninge Bakker. Seriøst hårdeste løb ever, på trods af at jeg har gennemført 2 halvmaratoner. 9 km i bakket terræn er slet ikke sammenligneligt med mit hverdagsløb, hvor jeg primært løber i relativt fladt terræn, og møder jeg endelig en bakke, sørger jeg som regel for at ramme den for nedadgående 😉

Noget af det bedste ved DGI’s crossløb er, at de er spredt ud over efteråret og vinteren, hvor det ellers kan være svært at komme afsted. De afholdes mere eller mindre hver anden søndag og altid med start kl. 10 og 11 (lang og kort rute).

Jeg nyder virkelig at komme ud i den friske luft og sæsonen 2017/2018 bød på både mudrede og fedtede ruter såvel som glatte og sneklædte ruter. Vi fik lov at løb i regnvejr, snevejr, tørvejr og solskin – frostvejr og plusgrader. Der var bestemt søndage imellem, hvor det var tvivlsomt, om jeg var kommet ud at løbe, hvis ikke det havde været fordi, jeg var tilmeldt et løb.

Hvem kan deltage

Crossløbene er velegnede til de fleste, både motionister, børn og konkurrenceløbere som vil holde formen ved lige hen over vinteren. Man kan vælge at løbe enten en kort rute som er cirka 3,6 km eller man kan løbe den lange på cirka 8 km.

Henover efterår og vinter afholdes der i alt 10 crossløb på Fyn, – og hvis man tilmelder sig dem alle, så koster det kun 300kr + lidt i gebyr. Det er en virkelig god pris!

Er du nysgerrig efter at læse mere og måske tilmelde dig, så kan du gøre det her – via linket kan du også se andre steder i landet hvor DGI afholder crossløb.

Glem ikke hyggen

Som noget helt særligt ved DGI’s crossløb, så er der opstået en dejlig tradition som indebærer, at der efter hvert løb er kage. Vi snakker masser af kage, – som regel hjemmebagt og i rigelige mængder. I sæsonen 2017/2018 kan jeg mindes at have smagt både drømmekage, chokoladekage, banankage, kringle, mælkehorn og ølkage! For slet ikke at tænke på al den kage jeg har fortrængt at have spist.

Så selv om jeg nyder sommeren, de næsten 3o grader og det varme salte havvand – så drømmer jeg mig nu allerede hen til en køligere tid, med snedækkede skovbunde, stivfrosne tæer, varm te og svampet chokoladekage.

Håber vi ses i skoven til efteråret ….

yoga løb