Lasagne med squash, oksekød og  grøntsager

For tiden bruger jeg rigtig meget af min fritid på at undervise i yoga, og jeg elsker det <3

Det betyder dog, at jeg ikke har så meget tid til min kolonihave. Jeg prioriterer at komme forbi haven minimum en gang i ugen om ikke andet så for at slå græs og hente grøntsager. Der er dog nogle af mine grøntsager der gror meget hurtigt, f.eks. mine squashplanter som nu for alvor er begyndt at “levere varen”. Den anden dag stod jeg derfor med en gigant squash som skulle omsættes til noget lækkert…

Både min kæreste og jeg er glade for lasagne, men vi forsøger at undgå pasta i det daglige, så jeg fik den ide, at erstatte pastapladerne med squash. Resultatet blev virkelig godt så det er bestemt ikke sidste gang at menuen her i huset står på lasagne med squashplader 🙂

Følg opskriften nedenfor og prøv selv ….

Lasagne med squash, oksekød og grøntsager

 • 400g hakket oksekød
 • 1 stor squash (meget stor) eller 3 små
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 3 stængler bladselleri
 • 1 chili – alt efter ønsket styrke
 • 1 ds. hakket tomat
 • 1 ds. tomatpure
 • 2 friske mozzarellaer
 • 1 spsk. oregano
 • Salt og peber

Start med at ordne grøntsagerne, hak løg, hvidløg og chili fint, skær bladselleri i tern og riv gulerødderne groft.

Svits så løg, hvidløg, chili, bladselleri og gulerødder. Grøntsagerne skal ikke tage farve men blot sautere i 4-5 minutter. Tilsæt herefter oksekødet og lad det stege til det tager farve. Herefter tilsættes oregano, tomatpure og hakket tomat og kødsaucen simrer nu i minimum 15 minutter, under låg og med jævnlig omrøring.

Skær nu squashen i halvtykke skiver, ca. 1 cm. Skær squashen på den lange led, da min squash var så stor og dermed meget luftig i midten, undlod jeg at bruge selve midten men skar udenom. Bruger du mindre squash kan du med fordel bruge det hele.

Smag kødsaucen til med salt og peber og kom så lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, et lag med kødsauce, et lag squash, et lag kødsauce, 1 mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver.

Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.squash lasagne