Kyllingefrikadeller med squash

Når solen skinner højt fra en skyfri himmel – som den gjorde i går – er det bare om at komme ud og nyde det. Så i går skyndte jeg mig hjem fra job, rørte hurtigt en kyllingefars sammen, bagte kyllingefrikadellerne i ovnen alt i mens jeg lavede en dejlig fyldig salat. En lille time senere var bilen pakket og hund, kæreste og jeg var på vej i kolonihaven hvor vi nød en dejlig middag krydret med den skønne aftensol 🙂

Kyllingefrikadeller er hurtige og nemme at lave og så er de samtidig ganske sunde og lækre – prøv dem…

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl mælk
  • 1 squash – kan erstattes med revne gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 1 hvidløg
  • 1 dusk frisk persille

Start med at rive squashen ned i et dørslag, hæld så en god skefuld groft salt over (trækker væden ud) og lad det stå mens du ordner resten. Rør farsen godt sammen med æg, mælk og havregryn. Hak forårsløg, persille og pres hvidløget og tilsæt det til farsen.

Vend nu tilbage til squashen, pres så meget væde ud som muligt. Tilsæt squash og krydre farsen med peber, jeg tilsatte ikke salt, den var jo tilsat squashen. Rør farsen godt sammen, lad den stå og hvile 10-20 min. Tænd i mellemtiden ovnen på 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir. Form kyllingefrikadellerne og placer dem på pladen – bages herefter i 35-40 min. til de har en flot gylden farve.

Jeg serverede mine kyllingefrikadeller sammen med en grøn salat med edamamebønner – find lignende opskrift her.

Desværre nåede jeg ikke rigtig at tage billeder, da vi havde alt for travlt med at hygge os – så beklager det ordinære billede der slet ikke lever op til virkeligheden!