Kyllingefilet med champignon og parmaskinke

På det seneste har det været så som så med madlavningen herhjemme, da det meste er gået op i kolonihave, yogatræning, yogastudie og yogaundervisnng – men i dag havde jeg lovet min kære kæreste at der skulle lidt varm mad på bordet.

Valget faldt på kylling med en god salat. Jeg havde lidt champignon og parmaskinke tilovers fra weekenden, hvor vi fik hjemmelavet pizza så i kampen mod madspild tænkte jeg kreativt – se her hvad der kom ud af det 🙂

Fyldt kyllingefilet

  • 2 kyllingefileter
  • 6 champignoner
  • 2 kviste rosmarin
  • 4 skiver parmaskinke

Start med at rense champignonerne og skær dem i fine tern. Pil bladene af rosmarinkvistene og hak dem groft. Svits herefter champignonerne på en tør pande sammen med rosmarinen i 5-10 minutter. Tag champignonerne af panden og lad dem køle af.

Skær imens forsigtigt en lille lomme i kyllingefileterne. Fyld nu champignonerne i kyllingefileterne og brun dem af på begge sider. Jeg bruger ikke tandstik eller andet til at lukke med, da jeg ikke finder det er nødvendigt, når kyllingefileterne blot skal brunes af. Vikle så parmaskinke om hver kyllingefilet og placer dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 min.

Imens kan du lave en god salat – vi fik en dejlig grøn salat.

Grøn salat

  • 2 håndfulde blandet øko salatblanding
  • 1 halvt glas artiskokker
  • 10 små kartofler – kogt i forvejen
  • 200 g friske grønne bønner – koges små 3-5 min., så de stadig har bid
  • 1 frisk chili

Jeg lavede ingen dressing til salaten, da artiskokkerne er marinerede i olivenolie, hvilket  fungerer udmærket som dressing.

Velbekomme

Fyldt kyllingefilet med champignon