Kikærtesuppe – opskrift med kokosmælk, ingefær og lime

Prøv denne lækre veganske kikærtesuppe. En cremet, fyldig og mættende suppe med masser af gode smagsnuancer. Som ekstra bonus er suppen nem og hurtig at lave…

Til kikærtesuppen skal du bruge

  • 1 stort løgkikærtesuppe
  • 1 stort stykke frisk ingefær  (ca. 3 spsk.)
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 – 1 chili – alt efter styrke
  • 1 ds. kikærter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 selleristænger
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 limeblade eller saften af en lime
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. karry

Skær løget i julienne, hak hvidløg og ingefær fint og skær chilien i tynde skiver. Rens gulerødder og bladselleri og skær i tern. Rens og skyl porren grundigt og skær den i skiver. Steg så løget blødt i lidt olie. Tilsæt ingefær, hvidløg, chili og selleri og lad det stege et minuts tid inden du tilsætter gulerødderne sammen med krydderierne. Lad det hele stege videre 1-2 minutter og tilsæt så kokosmælk, tomater og kikærter. Tilsæt limeblade eller pres saften af en lime udover suppen og lad det hele småkoge i ca. 15 min. Tilsæt porren 5 min. før servering. Smag suppen til med salt og server suppen – håber den falder i god smag, her i huset er den en hit!