Kikærtesalat – skøn opskrift på en sund salat med kikærter

Kikærtesalat er en af mine absolutte favoritter når den står på salat herhjemme.

Pga. kikærternes høje indhold af protein og kostfibre er kikærtesalaten dejlig fyldig, mættende og utrolig sund. Den kan nemt stå alene eller den kan serveres som tilbehør til diverse retter. Sidst serverede jeg salat med kikærter til nogle gode vegetariske rødbedebøffer.

Kikærter indeholder desuden A og E-vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink så herhjemme spiser vi dem ofte og med god samvittighed.

Salaten kan laves i mange variationer alt efter hvad køleskabet gemmer på, det bærende element er naturligvis kikærterne og marinaden med hvidløg og citron der spiller utrolig godt sammen med kikærterne. I aftes bestod salaten af nedenstående.

Min kærtesalat opskrift

  • 1 dåse kikærter
  • 2 store tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 agurk
  • 2 håndfulde frisk spinat

Salatmarinaden

  • 1/2 dl olie
  • 1 presset hvidløg
  • Saft af en halv citron

Kikærterne skylles grundigt. Tomater, agurk og peberfrugt skæres i tern og spinaten hakkes groft. Det hele blandes sammen. Marinaden røres sammen og hældes over den proteinrige kikærtesalat.

Bon appetit.