Indisk dahl – klassisk indisk vegetarmad

Som tidligere nævnt er jeg ikke dedikeret vegetar, men jeg sætter stor pris på kødfrie dage og i dag var en af dem, da jeg havde besluttet mig for indisk dahl 🙂

Tirsdag dyrker jeg ofte yoga mellem 17.00 og 18.30, hvorfor det er en fordel med nem aftensmad – og gerne noget der kan laves i forvejen.

I dag kunne jeg lige nå et smut hjem efter arbejde og sætte dahl over inden jeg helligede mig yogaen. Indisk dahl bliver kun bedre af at stå og småkoge lidt henover noget tid.

Det varierer fra gang til gang hvad min dahl indeholder men grundingredienserne er altid de samme – nemlig løg, tomat og røde linser.

Min opskrift på indisk dahl

I dag brugte jeg følgende ingredienserDahl - lækker indisk vegetarmad

  • 250g røde linser
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær (3cm)
  • 2 løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. tørret koriander

Skyl linserne og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager ca. 20 minutter. Sautér løg i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve.

Tilsæt hvidløg, ingefær, garam masala, tørret koriander og tomater.

Kom linserne ved og en smule mere vand og lad det hele koge sammen i 20-30 minutter. Smag til med salt.

Indisk vegetarmad er taknemligt

Jeg varierer min dahl lidt efter lyst og hvad jeg har i køleskabet – jeg er især glad for at tilføje gulerødder, de giver lidt mere bid 🙂 Har desuden haft held med at tilsætte aubergine, squash og peberfrugt og har planer om at prøve med blomkål.

Krydderierne kan naturligvis også varieres – jeg er især glad for garam masala, men har også god erfaring med karry.

Jeg serverer jeg min indisk dahl med en lækker hjemmelavet raita – græsk yoghurt rørt med finthakket mynte, agurk og tomat (begge dele udhulet for snask) og et godt stykke brød – og jeg havde desuden en rest humus der fint kunne bruges som ekstra smørelse til brødet, ingen madspild her i huset 🙂

Velbekomme