Bønnesuppe – mexikansk vegetarsuppe opskrift med spark

Selvom solen har skinnet og kalenderen skriver april, så har det været en kold og blæsende dag – og her i huset blev det anledning til at lave en dejlig fyldig mexicansk bønnesuppe.

Jeg elsker supper af enhver art, og da weekenden har budt på kød flere dage i streg, har jeg besluttet at i dag er kødfri dag. Jeg har ikke tidligere forsøgt mig med mexicansk vegetarsuppe, men har da smagt flere rundt omkring, så jeg har en ide om hvor jeg vil hen ad 🙂

Vegetarsuppen skal gerne være fyldig og cremet og selvfølgelig med bønner. Desuden må den gerne være lidt spicy, hvorfor jeg har valgt at bruge en hot taco-sauce i bønnesuppen sammen med frisk chili. For at give suppen lidt ekstra fylde har jeg tilsat lidt kartofler.

Da min kærestes præ-teenager datter er hos os i de her dage, har jeg valgt at blende selve suppen (for at kamuflere diverse grøntsager) og efterfølgende tilsætte bønnerne. Normal vis er jeg ellers ganske glad for rustikke supper og en anden gang kunne jeg godt finde på at servere suppen uden at blende den først.

Suppen blev godkendt af kæresten og hans datter – selv synes jeg også at resultatet blev ganske godt, her får i opskriften.

Mexicansk bønnesuppe til 4 personer

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 2 kartofler
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 dåser økologiske flåede tomater
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. taco-sauce (købt færdiglavet på glas)
  • 4 dl. vand
  • en håndfuld frisk spinat
  • 1 dåse kidneybeans
  • 2 håndfulde grønne bønner (fra frost)

Hak løg, hvidløg og chili fint. Skræl kartofler, gulerødder og rens peberfrugterne og skær det hele  i grove tern.

Svits løg, hvidløg og chili i en smule olie i bunden af en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og peberfrugter efter et par minutter. Lad det simre i små 10 minutter. Tilsæt herefter koriander, spidskommen og taco-sauce, vend det hele godt sammen i gryden.

Tilsæt så de flåede tomater og vand og lad det hele simre i 30-40 minutter.

Når suppen har simret færdig og alle grøntsagerne er møre blendes suppen. Herefter tilsættes bønnerne og det hele varmes igennem i små 5 minutter. Smag suppen til med salt og peber – og du kan nu servere en lækker mexicansk bønnesuppe.

Jeg serverede vegetarsuppen med lidt guacamole – den kan sagtens spises uden eller du kan servere lidt creme fraiche til sammen med et stykke godt brød.

Velbekomme 🙂